Orkar inte blogga!

Har Ingen blogglust alls:( sorry!!!!


My bby!❤ haha


Gårdagens ridpass!

Oj så fin Power var igår. Första skrittade jag ut i skogen en sväng. Sen gick jag in på ridbanan och gjorde lite skrittjobb. Jag gjorde först en övning på en volt. Då ska man göra öppna på den "öppna"delen av volten och på den andra ska man skritta på framåt. Sen gjorde jag bogen in på långsidorna och när jag skulle byta varv så gjorde jag skänkelvikning på diagonalen.

Började sedan med att jobba med traven. Jag red massor massor massor med övergångar och nästan alla blev perfekt:O. Gjorde också några korta tempoväxlingar för att få honom att lyssna på skänkeln. Gjorde även här några skänkelvikningar på diagonalen.

Sen började jag galoppera lite. Red mycket övergångar här också. Han hade super härlig galopp och han var verkligen på bakbena.

Började sedan att korta upp honom i formen. Då red jag några längningar och öppnor och slutor. Han var verkligen SUPER fin. Lätt i handen och framåt, PERFEKT!❤

----------------------------------------
Sitter i skolan och bloggar nu. Efter skolan ska jag på us möte och när jag kommer hem ska jag och Power ut på en promenad, MYS!

Vi hörs ikväll!


Ny ridbyxor!

Tack mamma!❤


Powers veckoplanering!

Måndag: lösgörande på ridbanan/ute ritt
Tisdag: vila
Onsdag:Träning för Carro
Torsdag: joggas i skogen
Fredag: "ia" träning
Lördag:träning för mamma
Söndag:träning för mamma


Mer om tävlingen!

Tänkte skriva mer utförligt om tävlingen.

Fredag: vi kom fram runt halv 6 och då fick Power gå ut i en hage. Sen åkte vi till hotellet och checkade in och efter det åkte vi till nå kebab hus och åt. Efter det åkte vi tillbaka till Power och då red jag honom på ridbanan där. Han var VÄLDIGT pigg men samtidigt ganska lösgjord. Jag red i kanske 20 min. Sen ställde vi in han i boxen igen och så åkte vi till hotellet.

Lördag: vi vaknade runt 8 och då gjorde vi oss i ordning. Sen åt vi frukost och runt 12(?) så åkte vi till tävlingarna och kollade lite. Sen kom bästa Ronja (http://ronjadressage.blogg.se) dit och efter ett tag så åkte vi till Power och fixade iordning Power . Fick lite "skäll" av Ronja för att jag slarvade med putsningen, oups;)Haha. vid tio över 1 så åkte vi till tävlings platsen igen och då lastade vi ur och gjorde iordning honom med det sista. Framridningen kändes bra. Han var ganska pigg och lösgjord. På banan kändes det faktiskt ganska bra. Hade några missar och jag hade kunnat få ihop honom mer i formen. Vi fick 63,16%. Det var VÄLDIGT tajt mellan mina starter så jag behövde inte en så lång framridning till nästa klass. Han kändes tröttare i denna klass och jag hade ganska många missar men vi fick ändå ganska bra %. Vi red ihop 60% och eftersom att det inte blev en klass för vi var bara 2st så fick jag en påse med tillskotts foder med mig hem. Väldigt snällt tycker jag.

Ronja knäppte en massa kort på mig och Power som hon ska skicka till mig:D TACK igen Ronja för all hjälp igår. Det var så kul att få träffa dig, bigsis❤ LÄS HENNES BLOGG: Http://ronjadressage.blogg.se

Kram Nicole


Påväg hem!

Nu är vi på väg hem ifrån östersund. Det har gått helt okej. Inga super ritter men ändå okej. Vi fick 63,16% i lätt a1 och 60% i lätt ap1. Så det är ju ändå bra procent.

Det var såååå kul att få träffa bästa Ronja Ahlberg igen❤

Vi har ca 1 h och 45 min kvar enligt gps:en så vi får se om jag orkar blogga när jag kommer hem.

Puss & kram
/Nicole


Power supersöta box granne!

Denna sötis står Power bredvid inatt:')


Gårdagens ridpass!

Red bara lösgörande arbete i skritt och trav igår .

Jag började med att skritta ut i skogen på lång tygel i 10 min. Sen gick jag in på ridbanan och började på att jobba honom. jag gjorde en massa halter först runt fyrkant spåret. Sen gjorde jag lite fram och bakdelsvändningar och bogen in. Power kändes lite stel men det var bättre än i onsdags iaf.

Sen började jag på att trava. Jag gjorde en massa trav och skritt övergångar och så gjorde jag skänkelvikningar. Sen gjorde jag inte så mycke mer. Power blev väldigt mjuk och lösgjord i slutet.

Sen skrittade jag av i skogen.

Mamma klickade även lite bilder. Dom kommer komma upp men jag har fullt om fram tills på söndag. Vi åker ju till Östersund idag:D

Jag slutar kl 10 idag, soft:D


Precis ridit klart!

Power var jätte duktig idag:)


Hello!

Har varit en riktig dålig uppdatering idag. Men det är ändå nästan ingen som läser så. Det blev ingen träning idag för mamma har migrän:( men det var bättre att skippa träningen idag så att hon mår bättre imorgon.

Jag ska snart äta pannkakor och sen ska jag ut till Power och jogga honom lite. Ska fråga mamma om hon orkar klicka lite kort.

Imorgon går jag bara till 10 i skolan för vi ska ju åka några mil,hehe. Jag hoppas att jag är trött så att jag kan sova .

Men nu ska jag gå och äta. Vi hörs!

Förlåt för den extremt fula bilden:(


Dagens ridpass!

Hejsan svejsan!

Red ju somsagt på lektion för carro idag. Vi började med att jobba själv med skritten och där gjorde jag en massa lösgörande övningar, t ex framdelsvändningar,bakdelsvändningar,skänkelvikningar och bogen in. Power var väldigt stel redan från början men jag försökte att jobba bort det så.

Sen började vi att jobba med traven. Vi gjorde denna övning:


(haha vilka paint skills!!!!)

Vi gjorde först en öppna på långsidan och sen skulle vi göra en sluta ifrån andra hörnet. Vi gjorde detta i båda varven. Power var så otroligt pigg så han blev väldigt stessad. Men då fick jag lägga in lite skritt övergångar i både öppnan och slutan och då blev han lite lugnare. Han kändes fortfarande stel men det blev lite bättre efter ett tag.

Sen gick vi över till lite galopp jobb.Där gjorde vi denna övning:



Vi skulle rida innanför spåret och på långsidan skulle man öka galoppen och på den lilla volten skulle man samla.Power var så J**LA pigg,stark och stel så övningen gick inte så jätte bra i början men mot slutet så blev det mycket bättre. men jag kände ändå att jag inte fick loss honom helt så då frågade jag carro vad jag skulle göra och då fick jag göra en massa skritt-trav övergångar på en liten volt och när jag travade skulle han ta JÄTTE små travsteg.Det var väldigt svårt i början för han ville hellre gå i passage.Men det blev bättre i slutet och han var slutligen lösgjord.Svättet bara rann på oss båda kändes det som.PUH!!!

Sammanfattning: Stel,pigg och stark i början men blev fin och lösgjord i slutet(Y)

Imorgon ska jag träna för bästa Lena W <3 Det ska bli kul. Jag pratade med henne idag och vi bestämde att jag bara ska jobba med lösgörande arbete för henne imorgon :)

Nu ska jag gå ut till hästarna igen och ta in dom och ge dom sin kvällsmat.Sen ska jag gymma lite och duscha.Vi hörs senare!!!!

BTW: Mamma knäppte kort men dom blev jätte suddiga :(


/Nicole

God morgon!

Hello! Sitter i bussen nu med klassen för vi ska till hudik på gymnasiet och hälsa på.

Efter skolan ska jag gå direkt ut till stallet och fixa iordning Power. Jag tror att han ska få ha sin lila outfit idag❤

Bloggar mer ikväll,när jag har tränat klart:)

Ha en bra dag! Puss❤

/Nicole


Good night bloggen!❤


Startlistor inför lördag!:D


Dagen!

Gick i skolan som vanligt även fast jag åkte hem tidigare. När pappa kom hem så åt jag och sen gick jag ut till Power och gjorde iordning honom.

När jag stod och borstade så stod stackars Power och skakade för att han frös:( men jag fortsatte att göra iordning honom och sen red vi ut en sväng. Jag skrittade och travade bara men han var fin och mjuk i kroppen.

Nu på kvällen så har jag "gymmat" lite på vårat lilla hemma gym ;P måste få lite magmuskler om jag ska orka prestera när jag rider.

Imorgon ska jag somsagt träna för Carro . Kuuuuuul!!!:D sen så längtar jag JÄTTE MKT till i helgen för då får jag ju träffa världen bästa Ronja ahlberg igen❤

Nu ska jag kolla på datan och lyssna på världen bästa låt- Justin bieber -boyfriend ❤❤❤

/Nicole

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3465806/images/2012/pic_198893247.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3465806/images/2012/pic_198893247.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3465806/images/2012/pic_198893919.jpg" class="image">


Hello!

Jag åkte hem efter lunchen idag. Jag hade så jävla ont i magen så att jag knappt kunde stå upp.

Så jag har inte gjort ngt speciellt än. Men jag ska snart ut till Power och vi ska ut och mysa i skogen. Finns inget bättre. Men först ska jag äta lite mat;P

Jag skulle bli hemskt glad om ni skulle vilja komma med lite tips om vad jag ska blogga om. Kommer lite info om stig ikväll iallafall. Ha det bäst ❤

/Nicole


God morgon!

Hej på er! Jag har precis gjort mig klar för skolan och nu ska jag gå ut till skolskjutsen. Power fick massage igår så jag ska bara skritta och trava ut i skogen en sväng idag.

Såhär ser resten av veckan ut:
Tisdag: uteritt
Onsdag: träning för Carro
Torsdag:träning för Lena
Fredag: åker till Östersund och rider Power för Ronja Ahlberg där på kvällen
Lördag:TÄVLING-lätt a1 och lätt ap1
Söndag:skritta ut i skogen

Vi hörs efter skolan ❤

/nicole


Starpower Magic!

Jag tänkte börja skriva om min underbara tävlingsponny. Power som vi kallar honom är en 14 årig valack på 140 cm. Han är impoterad från tyskland men vi köpte honom av en tjej i skåne.

Innan Power kom till mig hade han bara startat upp till lokal lätt a1 med godkännda resultat. Men han har väldigt bra gångarter(ska ladda upp en film sen).

En sak som ni kke borde veta är att power bara har ett öga.När power kom från tyskland så hade han troligen blivit sparkad på ögat så tjejen som hade honom innan mig åkte till veterinären och där kom de fram till att det skulle vara bäst att operera bort hela ögat.

Power är otroligt svårriden ponny men jag har lärt mig massor.Han är väldigt känslig men den underbaratse och snällaste varelsen på denna jord. Som jag nämde i förra inlägget så har vi precis kvalat till nationellt men vi ska tävla lite regionalt ett tag till.

Jag tror det var det mesta om powiiis <3 Om ni undrar ngt så är det bara att fråga på.

Lite bilder:



/Nicole

Välkommen!

Hey! Mitt namn är Nicole Michaelsdotter och det är jag som kommer blogga på denna blogg. Jag är 14 år(fyller 15 i augusti) och mitt största intresse är hästar/ridsport. Jag har 2 egna ponnysar en c-ponny som heter Starpower magic och en liten b-ponny som heter lojsta stig L(mer info om dom kommer i ett annat inlägg).

Det enda jag gör på dagarna är att gå i skolan, RIDA, plugga och tävla. Kompisar hinner jag oftast inte med men jag trivs som jag har det.

Jag och "Power" som vi kallar honom har precis kvalat till nationellt.Vilket är enormt kul.Men vi ska inte tävla det än på några månader. Vi måste rida ihop oss lite mer först.

Jag har en mamma som heter annelie,en pappa som heter Michael och en storebror som heter Felix. Mamma skjutsar mig på varje träning och tävling och hjälper mig med träningen hemma. Min pappa och min bror,Felix bor nästan i garaget.

jag ska försöka få upp en header också.Men jag vet inte hur man gör.HAHA!


Jag hoppas att ni vill fortsätta att läsa min blogg.

vi hörs!


/Nicole

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0